Menu

Avontuurlijk tweede trimester in 4C

17 april 2018 - 4de leerjaar
Avontuurlijk tweede trimester in 4C

Het tweede trimester is voorbij gevlogen! Zo snel zelfs dat de foto’s niet konden volgen… Maar met wat vertraging zijn ze toch gearriveerd! We nemen jullie mee op onze avontuurlijke tocht. Op 9 februari waren er heel wat gekke, grappige en leuke figuren te spotten in 4C. We hadden zelfs een extra meisje en een extra jongen in de klas! Niet zomaar natuurlijk, het was carnaval! We maakten veel plezier en genoten van alle leuke activiteiten! De andere dagen werd er ook hard gewerkt in de klas om onze eerste spreekbeurt te maken. Na veel zweten en zwoegen waren ze eindelijk klaar en dan volgde de grote dag van de presentatie! Deze dagen was er een heel erg trotse juf te zien want alle kinderen brachten een fantastische spreekbeurt en sommige spreekbeurten sloten af met iets lekkers… hmmm! Na ons project spreekbeurten wilden we graag wat meer techniek en ontwerpen in de klas. De juf gaf ons uitdagende opdrachten die wij moesten voltooien. Zo moesten we een tennisbal 20 cm boven de tafel krijgen met enkel rietjes, satéstokjes en plakband en niets mocht stuk! Of een boekentoren van 30 cm bouwen met enkel wasknijpers en spateltjes. Eerst brainstormen over ons ontwerp, daarna het ontwerp schetsen, uitproberen en evalueren hoe we het volgende keer zouden doen. We zagen sommige torens instorten maar anderen bleven mooi rechtop staan! We sloten af met een leuke teamopdracht waarbij we een bekertje water moesten overbrengen met een elastiekje en touwtjes. En dat waren onze hoogtepunten van het tweede trimester!

Klik hier om de foto’s te bekijken