Menu

Roofvogelshow 2de leerjaar

22 mei 2018 - 2de leerjaar
Roofvogelshow 2de leerjaar

“… Toen werden alle vogels boos op de uil en de uil werd verbannen uit vogelland. De eksters geraakten er maar niet uit wie de vogelkoning werd toen opeens een gier binnenkwam. De gier zei: “Ik moet de vogelkoning worden.” “Waarom dan?” vroegen de eksters. “Omdat ik het beste van heel de wereld kan jagen!” antwoordde de gier. “Niet waar!” riepen de eksters. “Wel waar!” zei de gier. De ene ekster vroeg hoe hij dat kon bewijzen en de gier antwoordde dat hij 30 vogels kan vangen in één minuut tijd. “Wat als iemand het beter kan?” “Dan mag hij koning worden…”

Alle gieren van heel vogelland werden uitgenodigd.

Eksters: “Iedereen klaar?”

Gieren: “Jaaaaaaaaaaa!”

Eksters: “3, 2, 1, …. Start!”

Alle gieren zoefden voorbij en na het einde van de race telden de eksters de prooien van de gieren: “…., 24, 25, 17, 20, 18, 22, 28, 16,…” De allerlaatste gier had er 31 en hij werd de koning van de vogels. Toen hij zijn paleis bewonderde, vroegen de eksters wat hij aan het probleem van de ekster en de kat kon doen. De vogelkoning zou eens gaan praten met de koning van alle dieren. Toen de koning van alle vogels bij de koning van alle dieren kwam, maakte hij eerst een mooie buiging en zei toen: “Koning van alle dieren, kunt u alstublieft een einde maken aan de ruzie tussen die ekster en die kat?” “Oké!” zei de koning van alle dieren. “Yes!” dacht de koning van alle vogels! EINDE

Verhaal geschreven door Noah

Klik hier om de foto’s te bekijken